BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Lagi Ramai Lagi Baik...

Tuesday, October 11, 2011

3 hari di ulu bendul negeri sembilan~!!

cak2…assalamualaikum semua!!pe kabo masing2??sihat2 belake??moge sihat hendaknye…sblom kite teruskan cerita mari sama2 kita wat gotong-royong membersihkan blog y dah berhabuk kemain byk lg..tebal weyh…haha…lme  an ak ta update blog??sori ah geng..bkn tanak..tp sbb kt kolej ak ta dpt internet..nk  dpt kol 2-3 pagi ke atas..ble lak ak nk tido??LOL..tape2..tu semua abaikan..y penting skrg ak dah dpt update..so mari teruskan cerita..hehe…

DSC_0513

~~anggota-anggota camping~~

ok..sambil dengar lagu najwalatiff-cintamukabuku ak nk update blog ni…tarikh berkenaan iaitu 7-10 oktober 2011 y lalu MATERIAL CLUB ( kelab kos ak) adekan camping atau dikenali sebagai

 “MATERIAL CLUB TEAM BUILDING

AND

OUTDOOR CAMPING”

DSC_0364    DSC_0477

         ~~pengarah program~~    &      anggota bomba

…camping ni merupakan aktiviti y dikelolakan oleh pengarah (Mohd Zaki bin Jaafar) bdk kos ak gak…kitorang wat ni sje jerk tok wat aktiviti kelab..bsela..kelab aktif kan..msti byk aktiviti…huhu…camping ni kitorang wat kt ulu bendul dengan kerjasama jabatan bomba dan penyelamat seremban 2 dan senawang...hebat x??hehe…best??mmg best…kitorang pnjat gunung angsi y tingginye tadela tinggi sgt..stakat 825meter jerk…ta tinggi cume jauh…n bsela lau pnjat gunung an msti ad y sakit or cedera…sbb ta training sgt an…bse la tu…so dak2 laki pn wat la jdik hero..hahah…n cam bse r port ak msti blakang skali…sbb pe??ske ati ak r..ahah…seramai 39 org y join program ni…dak2 tahun 3 n tahun 1 SMB(mekanikal bahan) n ad gak tahun 3 SMV(automotif) terimas sbb join ye,,..

mlm 1st day tu aktiviti kitorang  FYE aka first year experience…time ble ad FYE jer ak dah ase cm dah senior..haha…tahun 3 kot(tande2 nk abes blajo dah..=.=” )..perkenalan dak2 tahun 3 ngn tahun 1…nk kenal2 r kos ak tu tok pe…n msti ad game cm bse r team ak gak menang..2 game plk tu(belagak ni) haha…

abes dah pnjat gunung lepak kt puncak..balik kitorang rehat sejam ke 2 jam cmtu then kitorang wat absailing(tol ke eje??) lak… absailing ni y org turun bangunan gune tali tu..style gak r…best wlupn taleh nk men sepak2..takot bangunan tu roboh..bru jerk nk tunjuk terer…haha…then mlm lau x nk men air tp ta bekesempatan…sbb pe??hujan lebat geng…smpai ad alarm bunyik tnde air dah nek..bahaye la time tu..masing2 risau apetah lg pihak bomba…so mlm tu kitorang cume lepak2 jerk r..ta wat pape…y penting slamat…lgpun ramai y still penat ngn sakit2 kaki…so consider la gak…eeh…lupe plk nk ckp ak ni KETUA Unit Aktiviti…sbb tu aktiviti ak y seting…haha…

ok hari berikut iaitu hari terakhir kitorang wat FLYING FOX..sblom tu kitorang blajo care ikat tali..mcm2 jenis r..nme ak mls nk ingt..ahaha…ok flying fox balik…ha y ni ak suke r sbb bleh men terbang2..tp y ta bestnye tmpat die ta jauh r…dekat jerk…so ta meluncur laju r..lg2 badan lau sekeping..lg r..smpai ad y tergantung kt tengah2 tali…hahah…men bende ni smpai tgh ari jerk..sbb kol 2.30 ptg dah nk balik dah…msti mau mndi sungai..sejuk geng…best gle…aha…korang sume kne try…

ok la..tu jerk cite pnjang lebar ak..haha…harap korang snggup r nk bce…ini paksaan…haha…n bg spe2 y sukekan aktiviti lasak cmni bleh r dtg pnjat…ta tinggi pn..spe2 bleh join…aha…k la…babai semua…huhu…

~~ketua unit~~

memasak & khemah & aktiviti

DSC_0383

DSC_0051

DSC_0495

Aktivit-aktiviti

DSC_0356

DSC_0448

DSC_0457

 

DSC_0465

DSC_0411

 

DSC_0061

 

DSC_0057DSC_0048

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0091

DSC_0141

DSC_0076

 

 

 

 

 

 

DSC_0299

 

DSC_0316

DSC_0516 

DSC_0330

p/s : suke cerita ni??bleh like n komen..bleh share gak…^^

4 comments :

IQ = Iez Qis said...

eja betul2 sket...

abseiling la ijat~~~

sempoi la camp....sky trek pun ad~~~

Ecah Ecot said...

mcm seronot...dh keje ni payoh la nk join mende2 mcm tu..huhu

NadiRah said...

kacaknye abg ijat pakai spek..kih3

ijatkomeng said...

@IQ = Iez Qis : aha...kan dah agk msti salah punye eje..haha...mmg best pon...wuu

@Ecah Ecot : mmg beronot2...cume bkn enot je la..haha...tu la pasal..ok la tu...bleh blnje sy...hehe

@NadiRah : *blushing* ngeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...